۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۱۳

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی مجلس عنوان کرد؛

بودجه ۱۶ هزار میلیاردی مجلس برای کمک به محرومیت‌زدایی

بودجه ۱۶ هزار میلیاردی مجلس برای کمک به محرومیت‌زدایی

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: قریب به ۱۶ هزار میلیارد تومان جهت محرومیت‌زدایی فارغ از یارانه‌ها و کمک معیشت، در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد راستینه در وبینار مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی، گفت: ما معمولاً در نظام جامع تأمین، به علت تمرکز بر برنامه‌های کوتاه از حرکت بر مسیر افق چشم‌انداز غفلت کرده و دچار انحراف در برنامه هستیم و این امر باعث می‌شود به اهداف برنامه نرسیم.

وی تأکید کرد: ما باید مطالبات صندوق بیمه‌ای را که نقش اصلی در برنامه‌ریزی راهبردی و هدایت برنامه‌ها دارد در اولویت قرار دهیم.

راستینه گفت: در این خصوص، مسئله اول این است که با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق قرار شده به مطالبات صندوق تأمین اجتماعی به‌طورجدی توجه شود و عدد قابل‌توجهی برای جبران حمایت از برنامه‌های تأمین اجتماعی و مخصوصاً متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دیده شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص رفع فقر و محرومیت‌زدایی نیز افزود: زمانی برنامه‌های محرومیت‌زدایی زمانی می‌تواند اثربخش باشد که نگرش مثبت ایجاد شود و این امر نیز وظیفه قانون‌گذاران است که در زمان سیاست‌گذاری این نگاه مثبت را ایجاد کنند.

وی گفت: در چنین شرایطی مراکز نیکوکاری و عام‌المنفعه ظرفیت بزرگی برای عبور از محرومیت ایجاد کرده‌اند.

راستینه تصریح کرد: مهم‌ترین مسئولیت در نظام فراگیر این است که جامعه مخاطبین را به‌درستی بشناسیم و راهکار درست ارائه دهیم.

وی نقطه آغازین عبور از محرومیت را هدف‌گذاری دقیق و شناخت صحیح مخاطبان ارزیابی کرد و افزود: اساساً به مخاطب برای ارتقای توانمندی‌ها و مهارت‌ها کمتر توجه شده و بیشتر نقش حمایتی تأمین اجتماعی موردتوجه بوده است درحالی‌که نقش حمایتی دستگاه‌ها و نهادها محدود است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز باید بخش قابل‌توجهی از جامعه هدف را با یک هدایت درست و ایجاد راهبری‌ها و با تکیه‌بر ظرفیت‌های بومی و محلی از حوزه حمایتی به سمت توانمندسازی، هدایت کرده و تغییر جهت مناسبی بدهیم و درواقع باید جامعه مخاطب را ارتقا دهیم.

وی ادامه داد: آنچه حائز اهمیت بوده و از آن غفلت شده این است که ارتقای توانمندی‌ها و مهارت‌ها و تناسب حوزه با ظرفیت‌های بومی و محلی کمتر موردتوجه قرارگرفته است. در کمیته امداد راهبردهای اشتغال تعریف‌شده اما باید کاری کرد که بتوانیم تأمین اجتماعی را به‌عنوان چتری فراگیر در نظر بگیریم.

راستینه با اشاره به برخی برنامه‌های در دست اجرا گفت: قریب به ۱۶ هزار میلیارد تومان جهت محرومیت‌زدایی فارغ از یارانه‌ها و کمک‌هزینه معیشتی دیده‌شده و همچنین شاخص‌های توسعه به‌عنوان هدف قرار گرفت.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در بخش زیرساختی اولویت‌گذاری خواهد شد تا بتوانیم با روش‌های بهتری به شناخت جامعه مخاطب بپردازیم. این درحالی‌که است که قریب به ۱۰ میلیون نفر، زیرخط فقر مطلق وجود دارد و به همین منظور در تبصره ۱۴ برای عبور از فقر مطلق، عدد قابل‌توجهی پیش‌بینی‌شده است.

وی تصریح کرد: در کمیسیون تلفیق علاوه بر محرومیت زدایی در بحث مبارزه با فقر مطلق هم تصمیمات خوبی گرفته شد که ان‌شاالله در فرصت مقتضی ابعاد و جزئیات آنها برای مردم تشریح می‌شود.

کد خبر 5130230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha